نصب جعبه تقسیم برق

در این مطلب به بررسی نصب جعبه تقسیم برق میپردازیم.

اهمیت برق در ساختمان به قدری زیاد است که در صورت طراحی عالی و استفاده از مصالح با کیفیت در ساخت، در صورتی که برق ساختمان دچار اشکال باشد امکان اسکان در آن ساختمان وجود نخواهد داشت. قسمت های مختلف از ساختمان نیاز به برق کشی مخصوص به خود را دارند و این کار تنها از یک برقکار حرفه ای و با تجربه ساخته است. برق کاری ساختمان به صورت توکار می باشد یعنی سیم ها و کابل ها در زیر دیوار بوده و تنها خروجی های آن مانند کلید و پریزها قابل مشاهده می باشند. به همین دلیل دقت و ظرافت در این کار بسیار اهمیت دارد. تجهیزات و وسایل زیادی در برق کشی ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرند که یکی از آنها جعبه تقسیم می باشد. اتصالات مختلف در جعبه تقسیم قرار گرفته و از آنجا به انشعاب های دیگر تقسیم شده و به نقاط مختلف ساختمان می روند. در این مقاله سعی شده است تا به معرفی کامل جعبه تقسیم و همچنین نحوه نصب جعبه تقسیم برق پرداخته شود.

تعریفی از نصب جعبه تقسیم برق

جعبه تقسیم همانگونه که از نامش پیداست محلی برای تقسیم کردن و انشعاب سیم ها و کابل های مختلف می باشد که می تواند به صورت توکار و یا روکار نصب گردد. همانطور که می دانید برای برق کشی ساختمان از سیم ها و کابل های مختلفی استفاده می شود. این سیم ها وسینی کابل ها در مکانی باید به یکدیگر متصل شده و از آنجا تقسیم و انشعابات آن به نقاط مختلف ساختمان برود. اتصالات برقی در صورتی که محافظت نشوند و آزاد باشند ممکن است دچار خرابی و مشکل شوند و در سیستم برق کشی اختلال ایجاد نمایند. در نتیجه جعبه تقسیم که به آن باکس پلاستیکی نیز گفته می شود وسیله ای است که در این مواقع به کار می رود و اتصالات مختلف در این جعبه قرار می گیرد. نصب جعبه تقسیم برق به شکل های مختلفی می تواند صورت گیرد که در ادامه گفته خواهد شد.

نصب جعبه تقسیم برق

نصب جعبه تقسیم برق یا باکس برق را می توان به دو صورت روکار و توکار اجرا نمود. جعبه تقسم روکار را همانطور که از نامش پیداست بر روی دیوار نصب می کنند. در این مواقع از جعبه تقسیم هایی که دارای جنس کائوچو یا چدن می باشند استفاده می کنند. درون این نوع از جعبه تقسیم ها چهار استوانه شیاردار قرار گرفته است که محل قرار دادن سیم ها می باشد و توسط پیچ محکم می شوند. پس از بستن درب جعبه آن را بر روی دیوار نصب خواهند کرد.

اما جعبه تقسیم هایی که به صورت توکار نصب می شوند دارای جنس فلزی یا پلاستیکی می باشند و در زیر دیوار قرار می دهند.

کاربردهای جعبه تقسیم برق چیست؟

نصب جعبه تقسیم برق علاوه بر قرار دادن اتصالات مختلف می تواند برای موارد دیگر نیز به کار رود. انواع قطعات الکترونیکی و برد را می توان درون این جعبه قرار داد؛ این کار باعث می شود تا از برد و قطعات الکترونیکی که دارای حساسیت زیادی می باشند محافظت شده و بتوان آن را بر روی دیوار یا دستگاه های صنعتی نصب کرد.

جعبه تقسیم هایی وجود دارند که ترمینال دار بوده و می توان اتصال سیم ها را در این جعبه تقسیم ها قرار داد که دارای ایمنی بیشتری می باشند. همچنین می توان کلید و پریزهای مختلف صنعتی را درون جعبه تقسیم قرار داد تا هم از نظر ظاهری، ظاهر مطلوبی داشته باشند و هم از ایمنی بالاتری برخوردار باشند.

بیشتر بدانید : لوله فلکسیبل چیست

انواع مختلف نصب جعبه تقسیم برق

جعبه تقسیم ها را در انواع مختلفی تولید می کنند و جنس بدنه آنها با یکدیگر متفاوت می باشد. جعبه تقسیم آلومینیومی، جعبه تقسیم گالوانیزه، جعبه تقسیم پلاستیکی و جعبه تقسیم پلی کربنات انواع مختلف جعبه تقسیم ها می باشند که بسته به شرایط مختلف می توان هر یک را مورد استفاده قرار داد. به عنوان مثال در شرایطی که میزان رطوبت محیط بالا باشد برای جلوگیری از زنگ زدگی و خوردگی، بهتر است از جعبه تقسیم گالوانیزه استفاده شود. 

 

 

تماس با ما

آدرس دفتر مرکزی: تهران – خیابان سمیه – نبش موسوی – ساختمان سعید- طبقه 4 واحد 51

تلفکس: 86074195-86074027-86074336

ارتباط در واتساپ : 09335144488

ایمیل:‌ info@elconco.com

Search